HK

Inlämningsuppgift-Hemkunskap

Ingridienser

2 dl Pilaffris
1 krm vitlökspulver
1 krm svartpeppar
1 krm saffran eller gurkmeja
1/2 grillad kyckling
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
100 g rensade räkor
2 dl djupfrysta ärter
ev. 12 svarta oliver

Gör så här:

1. Koka upp pilaffriset. Tillsätt förutom salt även vitlökspulver, svartpeppar och saffran eller gurkmeja.

2. Dela kycklingen i mindre delar. Ta bort benen.

3. Rensa, skölj och skär paprikan i strimlor.

4. Skiva oliverna

5. Blanda ner kyckling, paprika, räkor, ärter och oliver i det kokta riset.

6. Låt paellan bli genomvarm.

Efterrätt: Molnlig Marräng med härliga frukter i ugn

Min kamrat utanför och i köket var Beatrice. I början var det lite klurigt att komma på vad vi skulle laga för något. Vi började gnugga våra hjärnhalvor, fundera, diskutera och resonera. Till slut kom vi fram till att det fick bli ett spanskt tema med Paella som huvudrätt och frukter med marrängtecke i ugn som efterrätt. Vi skrev en inköpslista som vi lämnade till Therese.

Inköpslista

Gul lök

1 st

Jasminris

3 dl

Matfett

2 msk

Buljongtärning

1 st

Peppar

1 krm

Saffran

1 kryddmått

Kyckling

300 g

Röd paprika

½

Grön paprika

½

Vitlök

2 st klyftor

Rensade räkor

100 g

Djupfrysta ärtor

2 dl

Svarta oliver

12 st

Tomat

1 st

Lime

1 st

Strösocker

3 msk

Ägg

2 st

Vindruvor

12 st

Inlagd persika

6 st halvor


Dags att börja laga Paella. Vi började med att tvätta händerna noga med tvål, satte upp löst hår och tog på oss förkläden. På bänken hade Therese lagt fram alla ingridienser. Vi delade upp arbetet så att jag skulle börja skära kyckling och Beatrice grönsakerna. När jag var klar med kycklingen hjälpte jag Beatrice med resten av grönsakerna. När vi var klara med att rensa, skölja och skära alla ingridienser lade vi upp dem olika ingridienserna på olika fat.

Att steka kött



Huvudmål: Färgrik och näringsrik Paella

Paella-recept för fyra personer 

Inlämningsuppgift-Hemkunskap



Huvudmål: Färgrik och näringsrik Paella

Paella-recept för fyra personer

Ingridienser

2 dl Pilaffris
1 krm vitlökspulver
1 krm svartpeppar
1 krm saffran eller gurkmeja
1/2 grillad kyckling
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
100 g rensade räkor
2 dl djupfrysta ärter
ev. 12 svarta oliver

Gör så här:

1. Koka upp pilaffriset. Tillsätt förutom salt även vitlökspulver, svartpeppar och saffran eller gurkmeja.

2. Dela kycklingen i mindre delar. Ta bort benen.

3. Rensa, skölj och skär paprikan i strimlor.

4. Skiva oliverna

5. Blanda ner kyckling, paprika, räkor, ärter och oliver i det kokta riset.

6. Låt paellan bli genomvarm.

Efterrätt: Molnlig Marräng med härliga frukter i ugn

Min kamrat utanför och i köket var Beatrice. I början var det lite klurigt att komma på vad vi skulle laga för något. Vi började gnugga våra hjärnhalvor, fundera, diskutera och resonera. Till slut kom vi fram till att det fick bli ett spanskt tema med Paella som huvudrätt och frukter med marrängtecke i ugn som efterrätt. Vi skrev en inköpslista som vi lämnade till Therese.

Inköpslista

Gul lök

 

1 st

 

Jasminris

 

3 dl

 

Matfett

 

2 msk

 

Buljongtärning

 

1 st

 

Peppar

 

1 krm

 

Saffran

 

1 kryddmått

 

Kyckling

 

300 g

 

Röd paprika

 

½

 

Grön paprika

 

½

 

Vitlök

 

2 st klyftor

 

Rensade räkor

 

100 g

 

Djupfrysta ärtor

 

2 dl

 

Svarta oliver

 

12 st

 

Tomat

 

1 st

 

Lime

 

1 st

 

Strösocker

 

3 msk

 

Ägg

 

2 st

 

Vindruvor

 

12 st

 

Inlagd persika

 

6 st halvor

 


Dags att börja laga Paella. Vi började med att tvätta händerna noga med tvål, satte upp löst hår och tog på oss förkläden. På bänken hade Therese lagt fram alla ingridienser. Vi delade upp arbetet så att jag skulle börja skära kyckling och Beatrice grönsakerna. När jag var klar med kycklingen hjälpte jag Beatrice med resten av grönsakerna. När vi var klara med att rensa, skölja och skära alla ingridienser lade vi upp dem olika ingridienserna på olika fat.

Att steka kött































































































http://www.google.se/imgres?q=i+love+food&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=601&tbm=isch&tbnid=0jtomwhaLxCc6M:&imgrefurl=http://glimpseintomidlife.blogspot.com/2010/05/lets-be-honest.html&docid=vjVVkQTbPVbTKM&imgurl=http://lh4.ggpht.com/_FQJ1xpCIdSE/S_l-DurURsI/AAAAAAAABDA/ZMrxpQuNJMs/1100035_love_food%25255B2%25255D.jpg&w=300&h=300&ei=gxXGTsnMM8Lk4QS05NEz&zoom=1&iact=rc&dur=297&sig=115370724194782246432&page=11&tbnh=116&tbnw=116&start=182&ndsp=18&ved=1t:429,r:14,s:182&tx=14&ty=60




http://www.google.se/imgres?q=i+love+food&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=601&tbm=isch&tbnid=2PE2iaHTyJKGOM:&imgrefurl=http://www.versass.com/2011/04/my-love-for-food-is-unconditional-funny.html&docid=JAI2r02o9zKpNM&imgurl=http://4.bp.blogspot.com/-yBB5L55RBs8/TaSatVB31xI/AAAAAAAAA8Q/Cbzum7PZX28/s1600/food%252Blove%252B2.jpg&w=460&h=276&ei=gxXGTsnMM8Lk4QS05NEz&zoom=1&iact=hc&vpx=316&vpy=274&dur=4422&hovh=174&hovw=290&tx=142&ty=89&sig=115370724194782246432&page=10&tbnh=82&tbnw=136&start=164&ndsp=18&ved=1t:429,r:14,s:164


http://www.google.se/imgres?q=i+love+food&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=601&tbm=isch&tbnid=aLAwXjijZhcHWM:&imgrefurl=http://vi.sualize.us/view/62c6a076953a503ad3bb7f462633cc79/&docid=dCxyBdOM2UoN7M&imgurl=http://cdnimg.visualizeus.com/thumbs/62/c6/fun,words,illustration,lol,motivational,whatever-62c6a076953a503ad3bb7f462633cc79_h.jpg&w=400&h=306&ei=gxXGTsnMM8Lk4QS05NEz&zoom=1&iact=rc&dur=437&sig=115370724194782246432&page=12&tbnh=96&tbnw=126&start=200&ndsp=19&ved=1t:429,r:7,s:200&tx=72&ty=49



http://www.google.se/imgres?q=i+love+food&start=329&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=601&tbm=isch&tbnid=FMXHB1b3jXwJSM:&imgrefurl=http://icookwith.blogspot.com/2009/07/i-love-food.html&docid=NC6Gq0l1_u8EHM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/_a0-UMZfnBxc/SmTAvQG95oI/AAAAAAAAABI/GC4BKI-Z6Xs/S259/I%252Bcook%252Bwith%252Blove_400x400.jpg&w=259&h=259&ei=hRfGTuetH_DU4QTC-7k6&zoom=1&chk=sbg&iact=rc&dur=140&sig=115370724194782246432&page=19&tbnh=115&tbnw=115&ndsp=20&ved=1t:429,r:9,s:329&tx=50&ty=65


http://www.google.se/imgres?q=i+love+food&start=329&um=1&hl=sv&biw=1024&bih=601&tbm=isch&tbnid=_Xd744Dtt-2wlM:&imgrefurl=http://heavysteps5k.blogspot.com/2011/05/food-its-love-hate-thing.html&docid=ZufMY2rMj-pOoM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-3ikvbcgoKZE/Td-gtdSsIDI/AAAAAAAAAM0/zUbOXqZUldI/s1600/homer_donut.jpg&w=295&h=425&ei=BxjGTpmRMvHP4QTblrBn&zoom=1&chk=sbg&iact=rc&dur=94&sig=115370724194782246432&page=19&tbnh=115&tbnw=80&ndsp=20&ved=1t:429,r:12,s:329&tx=51&ty=39













































































































































































































































































































































Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0